صفحه اصلی
اداره کل
معرفی شهرستان
سیمای شهرستان
آداب و رسوم
مشاهیر شهرستان
معرفی نمایندگی
مدیر و کارشناسان
شرح وظایف
ارتباط با ما
آثار تاریخی
بناهای تاریخی شهرستان
آثار معنوی ثبت شده
اماکن زیارتی
لیست بناهای ثبت شده
جاذبه های گردشگری
مناطق ویژه گردشگری
روستاهای هدف گردشگری
موزه ها
هنرهای سنتی و صنایع دستی
رشته های صنایع دستی
هنرمندان صنایع دستی
بازارچه و فروشگاه های صنایع دستی
سوغات
گالری تصاویر
جاذبه های گردشگری
آثار تاریخی
صنایع دستی
تأسیسات گردشگری
معرفی شهرستان کلات
جغرافیای کلات
شهرستان کلات وسعتی در حدود 3276 کیلومتر مربع دارد که از شرق به سرخس، از غرب به درگز، از شمال به کشور ترکمنستان و از جن
وب به مشهد و چناران محدود شده است. کلات در میان رشته کوه هزار مسجد قرار گرفته و این رشته کوه از جانب جنوب غربی حائلی طبیعی است که این شهر را از مشهد و چناران جدا ساخ
ته است. آب و هوای کلات معتدل کوهستانی است و ارتفاع آن از سطح دریا بالغ بر 2100 متر می باشد. باران های مستمر بهاری و پاییزی باعث سر سبزی دامنه ها و کوهپایه ها شده و گله داری و دامداری را در این منطقه رونق داده است. رودخانه پر آب ارچنگان و ایده لیک، لایین کهنه، ارتکند و دره قره سو از نواحی خوش آب و هوای کلات به شمار می روند.
شهرستان کلات شامل دهستان های لایین، کبود گنبد، پساکوه و زاوین است که مجموعآ دارای 140 پارچه آبادی و بر اساس آخرین سر شماری سال 1395 تعداد
7678
نفر ساکن شهر کلات و 28559 نفر در بخش ها و روستاها سکنی گزیده اند و در مجموع جمعیت شهرستان 36237 نفر می باشد. در مورد ایل ها و طوایف مختلف ساکن در کلات در مجموع می توان چنین گفت که 40% از این جمعیت کرد، 30% ترک، 25% فارس و 5% لک، عرب و ترکمن می باشند که هریک از آنها از ایل ها و طوایف گوناگون تشکیل شده اند.
تاریخچه
کلات در لغت به معنی آبادی و زیستگاهی بر فراز کوه است. نخستین بار نام کلات در شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی در داستانهای حماسی فرود پسر سیاوش آمده است. در عصر سامانیان نیز کلات پناهگاه سرداران آن دوره از جمله ابوعلی سیمجور و فائق الخاصه بوده است و از دوران سلجوقی نشانه هایی مانند بند نادری بر جای مانده که اهمیت آن دشت را نشان می دهد. در دوران ایلخانان مغول کلات از اهمیت زیادی برخوردار بوده به طوری که تاسیسات دروازه ارغونشاه به دوران ایلخانی نسبت داده می شود. کلات در عصر تیمور در برابر حمله وی به سختی مقاومت نمود آن چنان که در کتب تاریخی آمده است تیمور چهارده بار به دژ کلات یورش برد و هر بار شکست خورد. اما بیش از همه دوره ها، در زمان افشاریان از اعتبار خاصی برخوردار گردید و دلیل آن را باید در دیواره های طبیعی و دروازه های قابل کنترل آن دانست که کلات به عنوان محل سکونت نادر و ذخایر ارزشمند وی انتخاب گردید.
ارتباط با ما
سایر شهرستان ها
شهرستان کلات، خیابان امام خمینی، اثر تاریخی کاخ خورشید
05134722239
05134723920
♦
باخرز
♦
تایباد
♦
جوین
♦
خوشاب
♦
زاوه
♦
فیروزه
♦
گناباد
♦
بجستان
♦
تربت جام
♦
چناران
♦
داورزن
♦
سبزوار
♦
قوچان
♦
مشهد
♦
بردسکن
♦
تربت حیدریه
♦
خلیل آباد
♦
درگز
♦
سرخس
♦
کاشمر
♦
مه ولات
♦
طرقبه شاندیز
♦
جغتای
♦
خو
اف
♦
رشتخوار
♦
فریمان
♦
کلات
♦
نیشابور
تمامی حقوق این پورتال متعلق است به اداره کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری استان خراسان رضوی
مجری پورتال : شرکت داده پردازی پویان ابتکار شرق